Norrbotten...

För första gången i mitt liv så var jag i Norrbotten. Luleå är numera det längsta norrut jag har varit. Det kommer förmodligen att förbli så ett bra tag.

Gårdagskvällens konsert var ju en sista minuten spelning så det va svårt att få ut reklam om det. Så det var lite mindre publik än vid de tidigare spelningarna. Men vi hade en trevlig kväll ändå.

Stephanie kunde för första gången sen Sundsvall köra ett fullt gig. Vilket va väldigt roligt. Det roliga med det va att för första gången så sålde dweeb fler skivor än Stephanie på ett ställe. Så man undrar om folk bara köpt skivor för att de tyckt synd om henne på de andra ställena :) Nä men skämt åtsido så har båda artisterna sålt bra med skivor på turnén och risken eller chansen (hur man nu ser det) att de säljer slut finns.

Vi vill också säga ett stort grattis till Jacob Svensson som vann ett festivalpass till JesusRock.

Här är lite bilder från igår.

dweeb ägnar sig åt ett spel som de hittade i kyrkan, mycket prestige.



Vårt snygga merchbord.


Albert och Aron ifrån NyGeneration informerar besökare.


Lite reklam


En bild från läktaren. Stephanie rockar loss.


Stephanie körde för fullt.


Tim och B-man rockar loss.


Någonting större killarna bjuder på sin patenterade "Dynaimte" dans.


Efter konserten igår kväll så åkte vi ner till Piteå och sov på Storstrand. Det va jätteskönt att kunna sova i samma säng tre nätter i rad. Det gjorde också att vi sparade lite tid på morgonens bilfärd. Så ett stort tack till Jonas på Storstrand för er givmildhet.

Kvart över sex i morse så ringde klockan. Upp för en snabb dusch och lite frukost. Tanken va att vi skulle åka vid sju. Vi lyckades ganska bra, vi lyckades komma iväg kvart över.


Det gäller att passa på att vila när chansen finns när man är på turné.


Vår fantastiska förare (och ljustekninker för dig som gnällde så att du vet vem du ska va sur på)


Vi anlände vid halv ett till Kramfors. Lunch va väldigt välkommet och sen var det dax att rigga upp.

dweeb fixar iordning.


Linus justerar ljuset.


Om ca 45min så är det dax för insläpp här i Kramfors. Så nu ska jag gå och äta lite.
Vi är grymt laddade för både Kramfors och Övik nu, känns som att vi har sparat det bästa till sist ;)

Piteå från sin bästa sida.

Vi hade en grym kväll i Piteå igår. En taggad publik fick höra en Stephanie vars röst hade blivit lite bättre sen Lycksele. Sen kom dweeb och rockade loss rejält.

Läs gärna vad lokaltidningen skrev  i sin artikel.
http://www.ptnoje.se/Article.aspx?a=6070124


Här är två bilder från konserten


Vi hade även en utlottning av ett festivalpass till JesusRock. Vinnaren heter Johanna Pettersson. Ett stort grattis, så ses vi i sommar :)



Idag så har vi haft en ledig dag. Den kom verkligen precis lagom. Vi inledde med en sovmorgon. Vid 10 så käkade vi frukost. Sen efter det så ledde Marcus oss i ett bibelstudie. Efter det så tog vi en tur på stan. Stephanie va mest intresserade av H&M medans Tim passade på att köpa en present till sin fru, då de firar bröllopsdag på söndag.

När vi kom tebax va det dax för mat.

Husmor i full fart

De som inte lagade mat ägnade sig åt lite blandade saker


Efter det så drog vi bort till Pite Havsbad och badade på äventyrsbadet. Det va uppskattat av alla. Att ligga och jäsa i bubbelpoolen och att tävla nerför vattenrutschkanan. Linus vann på tiden 10:56.


Mys i kallduschen.

Nu ska vi ha en filmkväll.
Hör imorn i Luleå.
                                //Filip

Piteå!

Vi är i Piteå. Det är 40min till konsertstart. Vi är på Storstrand som är nån typ av gård här i Piteå. Riktigt fint är det, så inatt så sover vi i riktiga sängar. Ska bli skönt. Dessutom så är vi ju lediga imorgon. Då blir det massa äventyr.

Vi har blivit bjudna på god mat idag, först fisk, potatis och kall sås och sen hjortgryta och ris. Banden är ganska extatiska över den svenska maten.

Men nu laddar vi för en grym kväll!
Hörs senare
                    //Filip

Lite bilder

Här kommer det några bilder från de två senaste dagarna.

Först så kommer det två ifrån Östersund.


Gött röj under dweeb


Full fart i merchen och bland utställarna.


Sen två bilder från Lycksele


Lokal dansgrupp dansade till TobyMacs "Get back up"


dweeb


Nu sitter vi i bilen påväg till Piteå. På snöiga vägar. Igår kväll när vi skulle sova så var det på två ställen som vi inte kom upp med släpet utan bara gled ner så jag hoppas att det inte är några långa uppförsbackar på vägen.

Vi sitter i bilen och stoppar i oss godis. I vår bil så åker jag, Linus, Marcus och Stephanie. Sen så har vi släpet med all utrustning. Pontus kör den andra bilen med dweebkillarna och vår ljudtekninker Tim Stratton. Sen hoppade IKON-David in i den bilen i morse då hans kollega tyvärr va tvungen att lämna oss igår kväll. Sen har NyGenerationarna en bil och Någonting Större killarna kör en bil. Fast de åkte hem och sov i sina egna sängar i Vännäs inatt.

Vi ses snart Piteå!
                            //Filip

Nu väntar sängen...

Vi hade en trevlig kväll i Lycksele. Inte lika mycket folk som tidigare kvällar men det va väl rätt så väntat med tanke på att Lycksele är det minsta stället vi besökt hitills. Men de som va där hade det väldigt gött ;)

Linus klagar på mig att jag inte har skrivit nåt om Östersund så jag får väl lägga in lite här då. Östersund igår va väldigt trevligt. Det var ett gäng därifrån som har vatt på JesusRock några gånger, så de hade full koll på Stephanie och dweeb. Så de lyckades dra med sig resten av folket och bjöd på turnéns hitills bästa röj. Stephanies röst var tyvärr ett problem och hon kunde bara köra tre låtar. Men hon gav verkligen gärnet och folket verkade gilla det ändå för hennes skivor sålde riktigt bra (fast det kanske bara va för att de tyckte synd om henne?). Dweeb lyckades återigen bevisa att de är ett fantastiskt liveband. Sen var det lite kul att se ögonen på några av de lokala ungdomarna när de fick se vilket det stora bandet är som vi har bokat för sommarens festival. Besöker ni oss på turnén så får ni också veta, annars så får ni vänta ett litet tag innan vi hinner få ut det på hemsidan.

För som sagt så är det full rulle i princip hela tiden när man är på turné. Det känns skönt att vi snart har en vilodag. Men först så ska vi rocka rejält i Piteå. Så tro inte att vi kommer att köra soft på er bara för att vi är lite trötta. Det bevisade vi utan tvekan idag då i princip alla inblandade i turnén som inte står på scenen dansade loss i en egen "mosh pit" på golvet. Det kramades i ring under "It´s OK", gjordes snöänglar under "Play in the snow", så det var helt enkelt en riktigt kul kväll för alla inblande i Lycksele. Vi hoppas att ni som var där hade lika kul som vi!

Jag hade tänkt att jag skulle slänga upp lite bilder som en lokal kille tog, men då de var väldigt stora filer och ett ganska så slött internet här i skogen så orkade jag bara ladda upp en på bloggen för den tog flera minuter och jag behöver verkligen få mig i säng snart. Om sju timmar så ska vi va färdigpackade här för att åka in till Lycksele igen och käka frukost. Så nu säger jag godnatt. Vi hörs imorn!
ROCK ON!
                  //Filip

Ps: Här kommer bilden med

 

Snart Lycksele

Efter en fantastisk kväll igår så kör vi väldigt snart igång i Lycksele. Jag hade skrivit ett långt inlägg i bilen i morse om gårdagen men tappade uppkoplingen i den Norrländska skogen och all text försvann så tyvärr så blev det inget. Men nu är vi laddade och en en drygt 10min så kör vi i Lycksele.

Mer info kommer ikväll eller imorgon bitti.
MVH Filip

Tack Sundsvall!

Tack Sundsvall!
Vi hade en fantastisk kväll.
Kvällen började med att Dweeb bjöd på ett grymt röj. Vi va väldigt nöjda med uppslutning och framme vid scen så va det bra drag hela kvällen. Stephanie bjöd också på ett riktigt rockröj. Tyvärr så blev hennes röst väldigt sliten av resan och bristen på sömn så efter konserten så hade hon talförbud. Så ni får väldigt gärna be för henne att hon ska klara av resten av turnén.

Efter en natt av återigen alldeles för lite sömn så är vi nu påväg mot Östersund. Sitter just nu i bilen.

En rolig nyhet är att vi kommer att besöka Luleå på onsdag den 30/4. Så ni som bor i närheten är hjärtligt välkomna då!

Här kommer det lite bilder från gårdagen med.


Soundcheck

Nu har Stephanie och Marcus anlänt.



Vi har fått i oss lite mat. Eller rättare sagt ganska så mycket mat. Det bjöds på tacobuffé så vi fick ta hur mycket vi ville. Några av killarna va väldigt glada för det.
Sitter precis just nu och lyssnar på när Steph soundcheckar "Pieces of my heart". Låter väldigt bra! Dweeb killarna kommer göra succé som hennes kompband!
Är grymt laddad för kvällen.
 
Här är lite bilder från soundchecket

dweeb


Stephanie


Way up north tour

Nu drar vi igång!
Vi befinner oss just nu i Pingstkyrkan i Sundsvall där vi laddar för fullt inför kvällens start av Way up north tour.
Dweeb killarna anlände igår kväll och om en timme så dyker Stephanie upp och lite senare så kommer Marcus Olson.

Vi har i många år velat göra en turné som den här men först nu så har vi haft den ekonomiska och praktiska möjligheten att få ihop det. Dessutom har vi ju lärt känna två band som vi tror är perfekta att ha med sig på en turné som den här.

Dweeb killarna anlände till Arlanda igår kväll vid halv sex tiden, sen väntade en resa upp till Sundsvall där vi sov inatt och där de också äntligen fick äta lite "swedish bread" som dom hade tjatat om (polarpärlans vetekakor).

Vid 08:00 i morse så ringde klockan och det var dax för frukost. Undertecknad lyckades ha sönder en full kaffekokare med varmt vatten över sitt bakhuvud, men jag överlever så ni behöver inte va allt för oroliga :) (eller glada). En deckad trummis som kände sig sjuk va också lite jobbigt.

Men nu är vi "up and running". Vi har fått upp det mesta av utrustningen och nu väntar vi på att Stephanie ska anlända så att de kan börja soundchecka tillsammans. Dweeb ska ju kompa Stephanie och har aldrig spelat ihop med henne innan. Så de känner att det kan va bra att köra igenom allt en gång. Men ni behöver inte va oroliga det kommer bli riktigt grymt ikväll.

Så missa inte att komma till Pingtkyrkan ikväll. 19:30 är det insläpp och 20:00 så drar första konserten igång.
Det kommer hända massor av roliga saker. Missa inte att ta med lite pengarna så att ni kan köpa skivor av banden och så, dessutom så kommer det att finnas rabbaterade JesusRock biljetter till försäljning under turnén. Det kommer dessutom finnas chans att vinna biljetter.

Hoppas vi ses ikväll eller någon av de andra kvällarna.

Turnéschemat ser än så länge ut som följer:
25/3 Sundsvall
26/3 Östersund
27/3 Lycksele
28/3 Piteå
31/3 Kramfors
1/4 Örnsköldsvik

Nu följer lite bilder från vårt första dygn.
Tack för nu//
                      Filip Åkesson



Vi laddar alla på olika sätt inför en turné


Dweeb änländer till Arlanda


Kramar gamla vänner emellan


Mycket packning går det åt för ett rockband


Bilresa mellan Arlanda och Sundsvall (ursäkta att jag ser ut som ett fån)


Vi sover som kungar


Riggning



Här smäller det ikväll

RSS 2.0